Impatient?! Tip: don't apply for a visa..
Zoals velen van jullie inmiddels wel weten ben ik al geruime tijd bezig met mijn visum voor de States.. Ruim 5 (ja, je leest het goed 5!) maanden zit ik me net te bedenken. En ach, er komen weer een paar weekjes bij..
De tussenstand. Gisteren heb ik van het Nuffic (de tussenpersoon) mijn speciale J1-papieren gehad vanuit Boston. Zo'n $880 (thank God voor de prachtige dollarkoers tegenwoordig) waard en bestaande uit een stel gekopieerde velletjes (geen goudenletters!?).Maaaaar.. Het betekende wel weer een nieuwe stap!
Nu mag ik namelijk op naar de 'normale' visumprocedure.. Lees: nog zo'n 5 formulieren in te vullen, pasfoto's in een vreemd formaat (al geregeld, jaja..), gefrankeerde enveloppen met mijn adres, alle voorgaande informatie en officiële documenten (inmiddels al een dikke map geworden) en last but not least, een afspraak maken voor het interview! (voorafgaand aan dit interviewnog ff 90 euries neertellen trouwens ook, but hey.. It's the US of the A. Why not?)
Deze afspraak MAKEN kost al 15 euries, aangezien ze bij personen zonder een creditcardnr direct de hoorn erop kieperen. En omdat ik géén trotse bezitster ben van een creditcard (toch eens regelen), is mijn papa zo lief geweest deze afspraak te maken. Resultaat: dinsdag 12 augustus aanstaande om 10.45h is het moment van de waarheid en mag ik al mijn informatie op het bureau van een ambassade-medewerker gooien (ik hoop voor hem/haar dat ze geen kleine bureau'tjes hebben daar)..
Verder al weer lekker zitten struinen in de informatie die de CIEE uit Boston hebben meegestuurd. Dat struinen levert al weer aardige 'to-do' lijsten op. Van Social Security nummer, verzekeringen, ticket, belastingpapieren, verplichte orientaties die ik gekeken moet hebben voordat ik naar de States kom (anders kom ik niet eens binnen) tot internationaal rijbewijs en uitwonende studiefinanciering. Genoeg te doen nog zo, zou je zeggen hè!?
Ik houd jullie op de hoogte van al deze vorderingen! (So, prepareeee..)
Veel liefs,
Aman*
Volgens mij maakt het papierwerk wat bij zo'n visum hoort al meer kilometers dan een gemiddeld (of zelfs reislustig) persoon in z'n hele leven maakt!..
Maaarrrrr.. In the end, it's totally worth it!! 'Even' de verplichte rompslomp overleven, en dan maaaandenlang zorgeloos aan de overkant van de plas vertoeven, Yeahhh!!
we leven met de wervelwind mee.
Heey! Bedankt voor je berichtje! Via hyves kom ik nu ook op jouw site terecht :) The Statesss!! WOoww gaaf man! maar heeft nog wel wat voeten in de aarde lees ik! Heeeel veel succes met het regelwerk, komt vast goed :D Enne.. ik blijf jou ook volgen hoor! Leuk om zo op de hoogte te blijven van iedereens avonturen! XX
he amanda leuk heb je daar ook jetskies ik kom na jou zeker ff cillen op me toet toet om jetskie toeter kom ik ff lags hi hi leuk als je nog grote jachten van dicht bij zie denk dan aan mij en maak ff een fofo ik ben erg benieuwd na de jachten in de state gr x