Amanda goes global!

Ready, set.. ACTION!

Hi everyone!

Eindelijk, na het lange wachten is het dan zo ver.. I'm in the United States of America! Sounds crazy, but it's for real now! Uiteraard is daar nog wel een reisje aan voorafgegaan!

Gisterochtend (7h) hebben we mijn twee koffers, trolley en tas in de station van vaders gegooid richting Schiphol. Onderweg nog even genoten van het Hollandse landschap (het was overigens dit keer wel mooi weer!) en bij aankomst even de auto geparkeerd. Daar loop je dan. Trolley & tasinde hand,broeders en pa met de koffers. Onwerkelijk, maar waar, de laatste minuten dat je deze maanden bij elkaar bent.

Eerst maar eens even inchecken. 'Even' was dus geen even, aangezien ik daar bijna 75 minuten over heb gedaan.. Pfieuw. Thanks people.Gelukkig had ik als resultaat wel een uitermate goede stoel om naar uit te kijken (not), maar ach niet zeuren, gewoon gaan. Helaas was dat gaan al erg snel, wat betekende dat we traantjes mochten gaan onderdrukken bij de douane. Niethet leukste onderdeel vd trip, maar het moet. Gelukkig hebben we het allemaal weer overleefd (toch mam?! hahah) en kon ik weer de rij in. Even vriendelijk lachen bij de douane-ambtenaar ('herken je me nu wel lachend, aangezien ik als een crimineel op de foto sta?!') en het shopping paradise voor velen betreden.

Voor mij was dat tax free shoppen dit keer helaas niet weggelegd. Door die leuke incheck-rij ben ik als een gek naar de wc gegaan (I hate airplane toilets, which almost suck you in when you flush), nog even gebeld, en weer de rij in. Deze ging echter uitermate snel, waardoor ik in no time werd nagetrokken, ondervraagd en gescanned. Altijd leuk en gezellig, hahaha.

Als een nr.3 (denk je even van de ik-ben-altijd-een-nummer-op-de-EUR af te zijn) mocht ik gaan zitten. Nog geen kwartier later liep ik het vliegtuig in. Trolley door een aardige man in de bagage-bakken boven ons laten dumpen en zelf uitermate soepel (*kuch*) mijn tas erin gedumpt. (voortaan toch IETS minder meenemen Aman). Daar zit je dan, tussen een oud & een jong stel in. Gelukkig onwijs aardig en leuke gesprekspartners. Of ze mij ook zo leuk vonden, no idea, aangezien ik 5 van de bijna 8 uur heb geslapen..

Cool

Heerlijk uitgeslapen, wel wat verkouden door die airco op standje wervelwind, kwam ik dus verder topfit the States binnen. Dan door de door velen gevreedse check, welke bij mij a peace of cake was. Fingerprints, foto, check, wat vragen, stempel, ready.. Op naar de koffers!

Even een rustiger plekje opgezocht, aangezien ik met mijn brede lijf wel wat ruimte nodig heb om die (officieel te zware) koffers van de band af te tillen met mijn pink. Gelukkig was er een hele behulpzame jongen die dit wel even voor me zou fixen (stel je voor dat ik wat energie kwijt zou raken, hahaha) Allez hop.. Door de customs heen (voortaan wat handel mee, want van enige check was geen sprake, hahaha) en daar sta je dan! CHICAGO!

Binnen 5min. belde Astrid met de mededeling dat ze in de file stonden. No problem at all, kon ik nog even rondneuzen en mijn eerste McDrek van deze maanden scoren. (ze hebben er tegenwoordig ook cookies!) Binnen een half uurtje stonden Astrid en Ome Zeeg paraat en hopte ik in de Infinity met mijn bergen bagage.

Op de terugweg langs de supermarket, watertanks vullen, Ben & Jerry's scoren en op naar mijn nieuwe 'huisje'. Onwijs mooi, schoon, leuk en prachtig gelegen. Foto's plaats ik zo. Aussie (the dog) ontmoet, welke ontzettend lief is en alleen maar wil kroelen. Geen problemen mee dus, hahaha

Laughing
Na wat acclamatiseren Aussie in de auto van Astrid gezet, en naar een strandje in de buurt om wat te zwemmen. Op de terugweg even langs the Starbucks (Chocalate Chunk Cookieeeee! JA MAMA!), langs de baas van Astrid (vader van Rosa owning a HUGE house aan Lake Michigan) enweer naar Kenosha, 25th avenue. Auto in de garage en lekker chillen. Soep met pizza gegeten, lekker bijkomen. Inmiddels was het al laat en ik heb het zelfs tot een uur of 9 volgehouden. Toen begonnen mijn ogen toch echt dicht te vallen. Lekker mijn bedje ingedoken en heel de nacht doorgeslapen (op een telefoontje om 2h 'snachts hier na, geen idee wie dat was).

Vandaag was ik rond een uur of 10 wakker, heb ik mijn koffers uitgeruimd en ben ik (ja, IK) met de Infinity naar downtown Kenosha gereden (hij is nog heel hoor Andre!) Onwijs leuk daar. Ligt aan Lake Michigan, waar het wemelt van de jachten, superspeedboats, jetskies, waterscooters envissers. Het lijkt net een zee, met diverse stranden enzo, en je ziet ook geen 'overkant' , maar het is toch echt zoet water in dat gigantische meer.

Daar hebben we lekker in een restaurantje een sandwich en een bottle of water gescoord, waar je kon kiezen op een briefje wat je er allemaal op zou willen. Yammie. Ik weer teruggereden met Astrid en Ome Zeeg achterin, B&Y ijs gegeten thuis en nu zijn Astrid & ome Zeeg met Aussie zwemmen. Zometeen zullen ze terugkomen met sushi, welke vast ook wel weer heerlijk zal smaken (ja mam, ik eet ALLES)

Verder is morgen mijn eerste werk/stage-dag. Harald (mijn stage-begeleider en baas) komt me hiervoor thuis ophalen (prive-taxi lijkt het wel). Hoe dit allemaal zal gaan, geen idee en wel een beetje eng, maar ik kan niet wachten! Laat maar komen!

Iedereen onwijs bedankt voor alle lieve smsjes, belletjes, kaartjes, sponsoring, mailtjes, kusjes, knuffels en feestjes de laatste tijd. Ik hoop dat jullie me een beetje in de gaten houden en ik probeer iedereen zo snel mogelijk te antwoorden! (somsalleen later door tijdsverschil)

Keep you posted!

Heel veel liefs,

Aman

Wilco

Yeahh girl, sounds really-really great!! Eindelijk uit de lage landen, eindelijk in het land met de onbegrensde mogelijkheden!

Jammer dat ik al je afscheidspartys heb gemist, maar dat halen we in januari wel weer in dacht ik zo? ;)

Zit inmiddels alweer op stage, dus ik mail je later even terug :)

Keep us posted!!

Liefs, Wilco

Opa en Oma F

Hoi wervelwind je bericht gelezen toch geluk gehad niet tussen twee mollige personen in gezeten
Hier is het regen met veel wind dus niet lekker zwemmen
Allemaal de groeten astrid en de hond en voor ons onbekend oom
Veel liefs
Van opa en oma doei

Daantje

Hee Aman!

Wat een onwijs tof verhaal.. Het lijkt allemaal heel onwerkelijk, Vanuit het hier koude kikkerlandje! Haha..

Doe Ze daar de groetjes!
We houde zo veel mogelijk contact.. Geniet ervan!

Liefs Daan(L)