Amanda goes global!

Strange people.. those Americans!

Lieve allemaal!

Hoewel ik nu aan het werk ben (zie het maar als pauze Andre) moet ik echt even een verhaaltje tikken. Ik kan er niets aan doen, maar keer op keer denk ik: 'Ohhh, dit moet ik echt vertellen straks!' Dusjah, ik probeer nu maar eens alle gekke dingen die ik meemaak op papier te zetten.

Allereerst vind ik me vandaag even de stoerste vrouw van de States. (Ja, sorry Superwoman!) Ik, het hele kleine meisje (hier valt het best mee overigens, in de lengte dan!) in een enorme Infinity bak met automaat. Om op mijn werk te komen moet ik vanuit Kenosha riching the Interstate (4baans-snelweg) waarna ik exit 333 (weer eens wat anders dan nr. 19 enzo) moet hebben. Dan ben ik in Sturtevant en mag ik nog wat stoplichten etc langs voordat ik hem bij Cordstrap voor de deur heb geparkeerd. Sleutel hoeft er niet uit, want dat is gewoon een grote plastic knop. Sleutel mag je desnoods aan het dak plakken, zolang de zender maar in de buurt is.

Qua verkeersregels is het land echt komisch. Stel je voor, een 4-way kruising in Nederland. Het gevolg: een rotonde of aan alle kanten stoplichten. Hier staan er (in de meeste gevallen, je hebt ook andere situaties) gewoon 4 simpele stopborden. Wie het eerst komt, wie het eerst mag rijden na 3 seconden stil te hebben gestaan. Echt een miracle.. Het gaat gewoon GOED! Je moet overigens hier wel goed opletten, dus mijn stoplicht-dagdroom-sessies moet ik even afleren. Maar.. Geen getoeter, geen voordringen, iedereen wacht netjes en het duurt vele malen korter dan een stoplicht!

Die tijd verlies je overigens weer als je een schoolbus on tour tegenkomt. Ik heb het gelukkig nog niet gehad, maar ben wel uitvoerig ingelicht. Om alle kindertjes veilig uit de bus te kunnen laten (er zitten toch echt maar deuren aan 1 kant) moet het verkeerop de weg aanBEIDE kanten stilstaan als deze bus zijn stopbordjes naar buiten kiepert.. Wat een luxe-leven hebben die little muppets overhere. Ze hoeven niet eens links-rechts-links (of wat het nu andersom?!) te kijken!

Op school hebben ze het overigens wel redelijk heavy (dat krijg je er van). Aan het begin vh schooljaar krijg iedereen een bundel aan papierwerk mee naar huis: the rules! Ook krijgt ieder een bepaaldnummer. Bij dat nummer moet je je bij de eerste bel (netjes in een rij) verzamelen, bij de tweede bel moet je stil(!) naarbinnen. Dus zonder te praten, klieren, etc. Derde bel: netjes in je bankje, stil, no worries. Op naar de les, welke overigens aan wordt aangepast op hun niveau. Ben je slimmer, ga je op dat gebied alvast naar de volgende klas, np at all!

Hier zijn ze niet zo moeilijk. Ook wat betreft werken. Een US working day begint over het algemeen VROEG (bleeeeehhh) dus voor 8-en zitten de echte Americans al aan hun desk. Het is mij nog niet gelukt deze dagen.. Pfff. Maar ook dat maakt weer niet uit. Eenieder krijgt aan het eind vd maand gewoon een vast bedrag, niet per uur. Kortom: zijn je taken af.. go home!

Dus om een uur of 4 begint het hier al leeg te lopen op kantoor. De fabriek niet, those guys work per hour. Poor bastards. De fabric guys kun je je over het algemeen voorstellen als groot uitgevallen mannen met baseball-caps, shirts en een spijkerbroek oid. (of ze zich wassen laat ik even buiten beschouwing) Erg vriendelijk allemaal, maar het zijn en blijven mannen. Er is een man hier op 't kantoor (naast Harald in zijn eigen kantoor) en die is zo'n btje de switch between office and production. Hoort er aan beide kanten dus niet he-le-maal bij, hahaha. Wel heel aardig by the way. Die man heeft het zwaar hier op kantoor. Zielepoot.

Wat betreft de vrouwen. Echt niet te geloven! Vanaf vandaagmaak ik officieel deel uit van de MSN-Cordstrap-clan (they do it ALL the day). Niet normaal, naast het werken, praten, lachen, eten halen, printjes halen, bellen, enzovoort! Wat eten betreft: ook dat doen ze de HELE dag! En maar vreemd vinden dat ze 'redelijk' aan de maat zijn, hahaha. Margret niet overigens, maar die is ook NL van oorsprong (hoop dat het daar aan ligt).

Dat eten is trouwens zo'n btje ter vervanging van alle pauzes. Daar doen ze hier namelijk niet aan. Superweird en redelijk frustrerend, aangezien je dus echt de hele dag aan je bureau dient te zitten! Dat houd ik dus niet vol, zoals je begrijpt, dus ik smeer hem eens in de zoveel tijd naar de wc, Jennifer & Angela (other office), Harald, production, enzovoort. Als ik echt heel de dag in mijn (overigens zeeeeer comfortabele) stoel moet zitten, kunnen ze me met zo'n prachtige vierkante ambulance die ze hier hebben (moet je OOK voor stoppen met de auto) wegbrengen.

Gelukkig is dat niet het geval en vermaak ik me uitermate goed. Ik heb vanmorgen weer aardig wat officiele papieren ingevuld en verder geregeld en ben al voor 50% klaar met mijn EUR-verslag. Daarnaast is mijn stappenplan en deze-info-moet-ik-verzamelen-lijst-voor-mijn-onderzoek al aardig op weg. Genoeg te doen, dus ik ga snel weer verder. Pauze genoeg gehad!

Hoop dat ik jullie niet weer te veel gespammed heb! Otherwise: SORRY!

Ow, voor ik het vergeet.. Bedankt voor alle lieve reacties, ook hier. Opa & Oma, uiteraard geniet ik hier met volle teugen. Ik weet gewoon niet meer wat ik allemaal in me op moet nemen. Gelukkig gaat alles goed en is er idd heel wat meer in de wereld dan good old Hardinxveld! Ben blij dat er veel mensen mijn verhalen lezen en het waarderen, dan heb ik nog een btje het idee dat ik iemand op de hoogte houdt!

Lieve mensen, keep on smiling!

Ajuuuuuus!*

Nienke

Heeeee Aman!!!!

Wat een geweldige verhalen om te lezen zeg, volg ze ook trouw hoor! Superleuk om te lezen hoe het er allemaal aan toe gaat bij je. En zo te lezen, gaat het ook toppie! Beetje jaloers :)

Have Fun!!!!

kus
nienes

oma en opa

hoi aman
nieuws uit het dorpje van morgen de nieuwe spits op de kerk mooi gezicht vlag in top Je vader en nick blij
dat de klok weer gaat luiden haaaa de eerste keer half uur voor proef
nick heeft weer geluk 24 dames tegen 6 jongens hoe krijgt hij het voor elkaar
groetjes en kus van oma en opa

Monique

Hai meid,

Ik hoorde van maaike dat je naar de US ging...Spannend allemaal...
Meid heel veel plezier daar en geniet ervan...
We zien elkaar volgend jaar wel weer..

Groetjes monique

PEP

aman..

wat kan gij goed schrijven zeg!
hier is alles oke, alleen veel regen ! :(

veel plezier, gr