Amanda goes global!

So YOU think you can dance!?

Neem dan eens een kijkje bij de live tour van het programma SYTYCD.. Zoals ik al had verteld, moest ik gisteren naar de show. En ik kan niets anders zeggen dan.. Impressive!

De gemiddelde Nederlander kan wat leuke danspasjes of wat bewegingen doen in de kroeg of wat stijldansen in de plaatselijke dansschool, maar dit.. NIET NORMAAL. Wie na het kijken van deze filmpjes denkt dit ook te kunnen, meld je even bij mij. Ik heb gisteren een prachtige manier om veel geld te verdienen voor je uitgevonden (ik heb er geen probleem mee om als manager te fungeren uiteraard, hahaha).

Het tv-programma So You Think You Can Dance draait al vier jaar in de States. Uit dui-zen-den dansers worden de allerbeste van het land uigekozen. Aangezien hier 'iets' meer mensen wonen dan in het pittoreske Nederland komt er aardig wat voorbij. Uiteraard ook de gekste dingen, but only the strongest will survive. And hell yeah, they did.

Voorafgaand aan de show ben ik vanuit het werk gelijk doorgegaan naar Milwaukee. In Milwaukeewerden wij als5 vrouwen ook nog eens vergezeld door wat verdere bekenden, zodat we uiteindelijk een flinke tafel, met goed etenen veel gezelligheid konden veroveren in een lekker restaurantje. Eenmaal uitgegeten rustig gelopen (uitbuiken mensen) naar het Bradley Center. Hier spelen normaal diverse sportteams en kan dus als relatief groot (overdekt) stadion worden gezien.

Na een korte (al aardig overweldigend door de effecten en het geluid) intro van de show en de dansers.. De introdans! Ik heb deze al geplaatst als video (niet van mijn cam) en ik viel hierbij al zowat van mijn stoel. Het gevoel van ritme, de energie en het bruisende stadion werkt toch echt op je hysterie-spieren zoals ik ze maar noem tegenwoordig (vraag me niet welke dat zijn, want ik heb geen flauw idee).

Het lijkt me wel duidelijk dat ik de show geweldig vond. Met ruim 3 uur aan dansroutines, met een korte pauze (er moet wel wat merchandising a $40 voor een shirtje,en (fast)voedsel ingeslagen worden natuurlijk) tussendoor, heb ik continu op het puntje van mijn stoel gezeten.

Dit puntje-van-mijn-stoel-situatie kwam overigens niet alleen door mijn enthousiasme. Ik heb helaas mijn camera niet bij me, maar zodra ik een filmpje plaats weten jullie wat ik bedoel. Het was namelijk van groot belang dat je zo ver mogelijk van de achter ons liggende rij verwijderd raakte. Hier hadden zich een aantal 13-jarige fanatiekelingen verzameld. Mijns inziens worden alle meisjes hier bijna geboren inclusief make-up, een haarstijltangen een vreselijk schel stemmetje. Geef ze een show als SYTYCD en je breekt gegarandeerd zo'n beetje alle vliezen die je maar in je schedel kunt hebben..On-ge-loof-e-lijk.

Wat heerlijke blikken (ik was echt nietde enige! Echt niet!)later en tegen het randje van tae bo neigingen later besloten de meisjes (eentje was zelfs haar stem al kwijt en nog steeds onvermoeibaar schel) een ander plekje te zoeken. Het gevolg was de de daaropvolgende rij achter ons de gouden keeltjes maar eens schraapten om de dienst over te nemen. Desondanks deze schelle peuters on tour hebben we met zijn allen genoten van de prachtige dansen. Ik had overigens nog nooit twee zwarte ghetto-mannen een Russische dans zien doen en een man in een Weense baljurk gezien, maar ook dat was weer een belevenis kan ik je vertellen, hahaha. Je moet alles een keertje meegemaakt hebben he!?

Al met al is het mooi als mensen zo'n passie hebben voor iets en hier alles voor geven, in ieder opzicht. Ik heb aardig wat filmpjes geplaatst (zie tabblad rechtsboven voor Video's). Ik zou jullie het liefst de hele show laten zien, maar dat is ook weer zo overdreven. Wil je meer ontdekken van deze show.. typ SYTYCD(season 4)in op You Tube en je kunt je uuuuuren vermaken.

Ik ga me snel weer met mijn werk vermaken nu, aangezien ik vanmiddag eerder naar huis ga om Astrid richting het vliegveld te helpen. Ze vliegt vanavond voor een paar dagen naar Nederland, zodat ik home alone ben (Andre is ook van huis voor werk)!

Have a great day everyone!

Veel liefs,

Aman*

Maaik

Schat... so you think you can dance.. is sinds een jaar ook al in NL te zien ;)

Opa

Hoi wervelwind
Ik krijg de indruk dat het sporten wat je doet niet voor niets is. Het uit gaan staat dikwijls op het menu.
Maar je moet in het leven overal van leren ook met je Bankpas omgaan dat kennen ze daar niet. Zo is hun leven stijl niet We gaan het over de hele wereld merken. Eerst hebben dan uitgeven wat jauw

Groetjes van opa en oma en een dikke kus doi